MOĆ KOMUNIKACIJE U ZDRAVSTVU, Vesna Antičević, Ana Ćurković, Varja Đogaš, Slavica Kozina

SKU: W-1545

13,00  (97,95 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Rad zdravstvenih djelatnika usmjeren je na služenje potrebama čovjeka čije zadovoljenje promatramo iz biopsihosocijalne perspektive. Kompetencije zdravstvenih djelatnika, osim stručnih, uključuju i međuljudske, intelektualne i tehničke sposobnosti i vještine odnosno povezivanje stručnih znanja i vještina, kliničkog rada i međuljudske komunikacije. Komunikacijske vještine zdravstvenih djelatnika su nužne u svim područjima profesionalnog djelovanja uključujući prevenciju, liječenje, rehabilitaciju, obrazovanje i promicanje zdravlja. Iz navedenih razloga, svi zdravstveni djelatnici, moraju unaprjeđivati vlastitu komunikaciju kroz različite oblike cjeloživotnog učenja, uključujući formalno (institucionalno), neformalno (organizirane aktivnosti učenja s ciljem unapređenja znanja, vještina i kompetencija) i informalno (učenje koje nastaje iz svakodnevnih aktivnosti i iskustava vezanih uz posao) učenje.

Ovaj Priručnik namijenjen je studentima preddiplomskih i diplomskih studija sestrinstva, primaljstva, radiološke tehnologije, fizioterapije i medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Naglasak je na uvježbavanju komunikacijskih vještina kroz metodičke vježbe utemeljene na interaktivnom, suradničkom i iskustvenom učenju pri čemu se prvenstveno koriste radionice. U provedbi vježbi koriste se sljedeće tehnike: individualan rad, rad u malim skupinama, rasprave u skupinama, igre uloga, prikazi slučaja i sl.

Bilješka o autoru/autorici:

Izv. prof. dr. sc. Vesna Antičević profesorica je kliničke psihologije i akreditirana terapeutkinja iz kognitivno-bihevioralnih terapija. Pročelnica je Katedre za društveno-humanističke znanosti na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu.

Doc. dr. sc. Ana Ćurković je magistra sociologije i na Katedri za društveno-humanističke znanosti na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu obnaša funkciju zamjenice pročelnice.

Izv. prof. dr. sc. Varja Đogaš, doktorica medicine i grupni analitičar. Pročelnica je Katedre za psihološku medicinu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i članica Katedre za društveno-humanističke znanosti na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija. Izv. prof. dr. sc. Slavica Kozina je profesorica psihologije. Članica je Katedre za društveno-humanističke znanosti na Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija te je obnašala dužnost zamjenice pročelnice na toj Katedri. Također je članica Katedre za psihološku medicinu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Autorice ovog priručnika već dugi niz godina poučavaju studente komunikacijskim vještinama na preddiplomskim i/ili diplomskim studijima Sestrinstva, Primaljstva, Radiološke tehnologije, Fizioterapije i Medicinsko laboratorijske dijagnostike te su od početka sudjelovale u izradi nastavnih programa predmeta Komunikacijske vještine u zdravstvu. Organizirale su i sudjelovale u provedbi većeg broja programa cjeloživotnog učenja namijenjenih unaprjeđenju komunikacijskih vještina zdravstvenih djelatnika, objavljivale znanstvene radove iz područja komunikacije u zdravstvu te mentorirale završne i diplomske radove iz područja

komunikacijskih znanosti.

 

Naslov: Moć komunikacije u zdravstvu
Autori: Vesna Antičević, Ana Ćurković, Varja Đogaš, Slavica Kozina
Broj stranica: 142
Nakladnik: SVEUČILIŠTE U SPLITU, Sveučilišni odjel zdravstvenih studija
Godina izdanja: 2024..
ISBN: 978-953-7220-84-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.