MENADŽMENT TURISTIČKE DESTINACIJE, Mato Bartoluci i Marija Nakić

SKU: W-1405

30,00  (226,04 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Problem istraživanja u ovom udžbeniku upravljanje je turističkom destinacijom, kriznim menadžmentom te uloga odnosa s javnošću u upravljanju turističkom destinacijom, što je vrlo aktualna problematika u turizmu ne samo u Republici Hrvatskoj nego i cijelom svijetu. Činjenica je da se u procesu upravljanja turizmom na svim razinama događaju promjene, potaknute masovnim razvojem turizma i raznim krizma te da su turističke destinacije suočene s problemima usklađivanja odnosa između brojnih dionika u razvoju turizma. Iako je udžbenik ponajprije pisan za studente stručnih i specijalističkih studija, ovaj udžbenik može biti koristan svim studentima sveučilišnih studija turizma kao i stručnjacima u praksi.

 

Bilješka o autoru/autorici:

Prof. dr. sc. Mato Bartoluci iz Zagreba, radio je u gospodarstvu pet godina, zatim od 1980. do 2005. na Kineziološkom fakultetu, a od 2005. do 2017. godine na Ekonomskom fakultetu kao redoviti profesor u trajnom zvanju.

Doktorirao je 1986. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temi razvoja turizma pod vodstvom svog mentora Dragutina Alfiera. Od tada pa do danas objavio je nekoliko knjiga i udžbenika samostalno ili u koautorstvu sa suradnicima. Najpoznatije su: Relec, Bartoluci (1987.): Turizam i sportska rekreacija, Informator, Zagreb; Bartoluci (1997.): Ekonomika i menadžment sporta, HAZU, sveučilišni udžbenik; Bartoluci, Čavlek (2007.): Turizam i sport, sveučilišni udžbenik, Školska knjiga, Zagreb; Čavlek, Bartoluci, Prebežec, Keser i sur. (2011.): TURIZAM-ekonomske osnove i organizacijski sustav, sveučilišni udžbenik, Školska knjiga, Zagreb; Bartoluci (2013.): Upravljanje razvojem turizma i poduzetništva, sveučilišni udžbenik, Školska knjiga, Zagreb; Bartoluci, Škorić, Andrijašević i sur. (2021.): Menadžment sportskog turizma i njegovih srodnih oblika, sveučilišni udžbenik, NN, Zagreb.

Dr. sc. Marija Nakić iz Zagreba, mlađa je suradnica koja obnaša rukovodeću funkciju u gradskoj upravi grada Zagreba. Objavila je više znanstvenih i stručnih radova. Godine 2021. doktorirala je na Sveučilištu u Osijeku s temom „Uloga odnosa s javnošću u razvoju turističke destinacije: Poseban osvrt na Zadarsku županiju“.

E-mail: Kontakt autora

 

Naslov: Menadžment turističke destinacije
Autor/autorica: Mato Bartoluci i Marija Nakić
Broj stranica: 494
Nakladnik: ASPIRA, visoka škola za menadžment i dizajn
Godina izdanja: 2023..
ISBN: 978-953-8356-05-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.