MEMENTO - VIZUALIZACIJA I VIZUALNO KAO KVALITATIVNI KONCEPTI - VOL. 7, Anči Leburić, Duje Šimenc

MEMENTO – VIZUALIZACIJA I VIZUALNO KAO KVALITATIVNI KONCEPTI – VOL. 7, Anči Leburić, Duje Šimenc

SKU: W-1148

3,98  (29,99 kn)

Nakladnik: Redak

Autor: Anči Leburić

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

MEMENTO predstavlja METODOLOŠKI VODIČ ili PODSJETNIK koji pomaže studentima i stručnjacima s područja društvenih znanosti (i šire) u praćenju stručne (sociološke i slične) literature s metodološkim (empirijskim ili istraživačkim) sadržajima. U tom smislu ovaj MEMENTO samo je primjerena pomoć i svojevrstan metodološki vodič, a nikako ne može biti zamjena za adekvatna tematski slična metodološka (stručna i znanstvena) djela. Nastao je kao rezultat nastavnoga, posebno istraživačkoga rada sa studentima Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Splitu, u metodološkom modulu na predmetima čija je nositeljica prof. dr. sc. Anči Leburić (redovita profesorica u trajnom zvanju).

Bilješka o autorici:

ANČI LEBURIĆ, rođena 1958. u Splitu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te glazbenu srednju školu „Josip Hatze“, smjer violina. Nakon studija u Zagrebu, magistrira i doktorira na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u znanstvenom polju sociologije. Trenutačno radi kao redovita profesorica u trajnom zvanju, na Katedri sociološke metodologije Odsjeka za sociologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Istražuje i objavljuje znanstvene radove iz metodologije društvenih i humanističkih istraživanja, sociologije medija, sociologije politike, sociologije mladih, sociologije zabave, sociologije slobodnog vremena, sociologije roda, sociologije žena, sociologije grada, sociologije jezika, sociolingvistike, sociologije religije, sociologije poduzetništva, socijalne ekologije, sociologije okoliša, sociologije obrazovanja, sociologije djece, sociologije dizajna, sociologije glazbe, sociologije umjetnosti i dr.
Suautorica je dvadesetak knjiga objavljenih u biblioteci Istraživačke studije, čija je i urednica (izdavač Redak iz Splita). U biblioteci Suvremena istraživanja (izdavač Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu) suautorica je knjige Disko generacija: sociološka istraživanja noćne zabave mladih (knjiga br. 2, 2007.) te dvojezičnog izdanja Socijalna prosudba elementarnih sustava života: Sociološka studija društvenih pretpostavki uvođenja kanalizacijskog sustava Kaštela – Trogir // Social Assessment of Elementary Life Systems: Sociological Study of Social Assumptions of Carrying Out the Kaštela-Trogir Sewage System (2006.). Ostale knjige objavila je kod drugih izdavača kao suautorica. Utemeljuje Metodološku biblioteku kod splitskoga izdavača Redak, te kao urednica u ediciji Metodološke teme objavljuje nekoliko studija. Redovito objavljuje znanstvene tekstove u domaćim i međunarodnim časopisima i zbornicima, a trenutačno vodi i/ili sudjeluje u nekoliko međunarodnih projekata u kojima se istražuju razvojne, kulturološke, medijske, medicinske, socijalno-ekološke i urbane teme. Odabrana je među brojnim vjetskim znanstvenicima i uvrštena na IBC listu (International Biographical Centre, Cambridge, England) kao jedna od TOP 100 PROFESSIONALS 2010 na svijetu.

Ključne riječi: Metodologija, istraživanja, kvalitativna paradigma, kvalitativni pristupi, kvalitativne metode, vizualno, vizualna reprezentacija, vizualna sociologija

Link: www.ancileburic.com

E-mail: Anči Leburić 

 

Naslov: Memento – Vizualizacija i vizualno kao kvalitativni koncepti – vol. 7
Autori: Anči Leburić, Duje Šimenc
Broj stranica: 4
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-765-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.