KAD GOSTI DOLAZE, Haira Lacmanović-Heydenreuter

KAD GOSTI DOLAZE, Haira Lacmanović-Heydenreuter

SKU: W-0680

15,93  (120,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U kratkim pričama autorica opisuje susrete domaćina i gostiju. Svaki gost se raduje kad je dobrodošao i u pravilu odlazi tamo gdje ga poznaju. Danas je ugošćivanje i biti gost svakodnevni ljudski posao. Riječ je o “bezdomovinstvu”, o tome da je čovjek svjetski, globalni gost. Čovjek od svijeta ima Svijet za dom, svjetskom čovjeku je domovina Zemlja, on je svugdje kod kuće.
Price o gostima su priče iz raznih svjetova s problemima i potrebama, iz otmjenog, bogatog i aristokratskog svijeta sa svojom bahatošću i arogancijom kao i povijesno obojene price.
Prizor priča može biti bilo gdje na svijetu, od jednostavnih stanova do prekrasnih vila i dvoraca.

Bilješka o autorici:

Haira Lacmanović-Heydenreuter je rođena u Šibeniku gdje je završila gimnaziju. Studij je započela u Zadru te nastavila u Münchenu. Studirala je povijest umjetnosti, germanistiku, slavistiku i povijest jugoistočne Europe. Magistrirala je na temu “Pad dubrovačke republike”. Doktorirala je također u Münchenu na L.M.U. na temu “Dalmacija u Beču” (dalmatinski zastupnici u Beču od 1867-1918). Knjiga predstavlja važan i kljucan doprinos hrvatskoj povijesti u drugoj polovici 19. i početku 20. stoljeća. 

Ključne riječi: Gosti i domaćini, razgovori, pozivnice, neželjeni gosti, srednji stalež, novopečeni bogatali, aristokracija, zavist, nasilje, pohlepa, Dubrovnik, Sibenik, Dalmacija.

E-mail: Haira Lacmanović-Heydenreuter

Naslov: Kad gosti dolaze
Autorica: Haira Lacmanović-Heydenreuter
Broj stranica: 158
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-433-9 
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.