IZMJENE UGOVORA O IZBJEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA, DIO I., Dalibor Legac i Željko Martinović

SKU: W-1495

30,00  (226,04 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Svrha ovog priručnika je omogućiti poreznim obveznicima i znanstvenoj javnosti što jednostavnije (koliko je to moguće) primjenjivanje međunarodnih ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji su izmijenjeni i dopunjeni Mnogostranom konvencijom o provedbi mjera povezanih s ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti.

Mnogostranom konvencijom se na brz i sveobuhvatan način mijenjaju i dopunjuju postojeći ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s novim odredbama nastalim u sklopu OECD-ovog Akcijskog plana za sprječavanje smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti.

Uz sintetizirane tekstove u ovom su priručniku dane i odredbe Mnogostrane konvencije te njeni komentari, pozicije RH u odnosu na pojedine dijelove Mnogostrane konvencije te OECD-ove smjernice za izradu sintetiziranih tekstova. Vjerujemo da će ovaj priručnik značajno olakšati primjenu ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja kako su izmijenjeni odredbama Mnogostrane konvencije te učiniti razumijevanje kompliciranih međunarodnih poreznih pravila barem malo lakšim.

E-mail: Kontakt autora

 

Naslov: Izmjene ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, dio I. 
Autor/autorica: Dalibor Legac i Željko Martinović
Broj stranica: 500
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2023..
ISSN: 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.