ISTARSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR - ISTARSKO GLAZBENO LJ. 1986.–1992

ISTARSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR – ISTARSKO GLAZBENO LJ. 1986.–1992

SKU: WPPR-150015

5,97  (44,98 kn)

Autor: Nikola Debelić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Autor je ocijenio potrebu razvoja vlastite glazbene produkcije u Istri shodno kulturnom i turističkom potencijalu Istre te je osnovan komorni i klasični simfonijski sastav koji je bio osnova bogatog glazbenog života u kome su sudjelovali neki od najznačajnijih doamaćih umjetnika-solista u razdoblju 1986. do 1992. Važan doprinos dao je i Mješoviti pjevački zbor Pedagoškog fakulteta u Puli koji je, uz niz nastupa s orkestrom i samostalno, izvodio i oratorijska djela. U trajnom sjećanju će ostati Istarsko glazbeno ljeto 1992. s ukupno 28 simfonijskih, komornih i solističkih izvedaba u 11 mjesta Istre i Kvarnera.

Bilješka o autoru:

Nikola Debelić, dirigent, sveuč. profesor i diplomat Nikola Debelić djelovao je kao stalni dirigent Opere u Sarajevu, ravnatelj i dirigent Simfonijskog orkestra u Dubrovniku, DSO, dirigent Opere HNK u Zagrebu, profesor i dekan PF u Puli, prvi veleposlanik RH u Rumunjskoj i Moldovi (1992. – 1996.) te gen. konzul RH za Zapadnu Australiju do 2000. Ostvario je najveće turneje hrvatskih simfoničara u hrvatskoj glazbenoj povijesti s preko 100 koncerata (DSO u SAD 1975. i 1978.) što predstavlja jedinstven doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi.

Ključne riječi: Istra, klasična glazba, Istarski simfonijski orkestar, Istarsko glazbeno ljeto, Pedagoški fakultet, Pjevački zbor, umjetnici-solisti, priredbe IGLJ 1992., Nikola Debelić

E-mail: Nikola Debelić 

Naslov: Istarski simfonijski orkestar – Istarsko glazbeno ljeto 1986. – 1992.
Autor: Nikola Debelić
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.