ISKORAK, Miroslav Borić

ISKORAK, Miroslav Borić

SKU: W-0689

13,27  (99,98 kn)

Autor: Miroslav Borić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

SLOVO AUTORA, predgovor

Nizu samostalnih zbirki mojih pjesama dodajem ISKORAK, zbirku koja još jednom potvrđuje da ne mirujem, da je pisanje sastavnica svakog mog dana, da moja olovka još uvijek nije okraćala, a da papir još uvijek znade trpjeti sve moje nevere u inače mirnoj luci života.

Svoj stil ne mijenjam, ostajem dosljedan svom načinu iskazivanja sebe, i dalje objavljujem pjesme na facebooku, pažljivo iščitavam komentare i zaključujem da točku na pisanje u dogledno vrijeme neću staviti. Umjesto točke tu će uvijek biti zarez, novi stih, novi poticaj, nova radost i olakšanje.

Od nijedne teme ne bježim, sve što se događa u meni i oko mene dotiče me snažno, misli teku, zapisati ih moram kako se ne bi prelile u more i valove emocija prelile u nevere. Ne biram ni mjesto ni vrijeme, za pisanje mi nije potrebna posebna koncentracija ni nadahnuće, toliko mnogo života u sebi nosim da naramke osjećaja moram u trenu zapisati i tako dati mjesto novim stihovima
Olovku mi nije potrebno oštriti, piše ona i kad otupi na nepravdu i jad. Znam biti provokativan, pa iz mog pera klizne stih tvrde erotike pred kojima neki ostaju u čudu jer ne očekuju takav direktan zapis.

Pročitaj moj stih, jednostavan je i mislim da u sebi nešto nosi, otkrij što je to. Ako te se nešto dojmilo, osjetit ćeš osmijeh moj, ako nije ostavi ga, znam da ćeš mu se vratiti. Tada ću ti biti zahvalan.

– Miroslav Mirko Borić

OSVRT NA MOG MIRKA…
i jedan dio njegovih muških stihova

U mojoj se kući nije nikad spominjala ljubav kao vezivno tkivo muškarca i žene…Među poštenim i radničkim svijetom imenice erotika i sex nisu postojale u rječniku života…čak ni kad sam ulazila u pubertet

Odgajana sam strogo
Talent za sadržaj života vukao me je da piskaram i brljam po papiru…

Danas, kad su iza mene ljubavi lošeg sadržaja i neke erotike bez punoće…jednostavno sam u statusu blocka…
Zovu me antipoezija ili pjesnikinja novog doba, divlja i hrabra koja se ne obazire na tuđa mišljenja…
Ovog puta divan pjesnik i moj prijatelj želi od mene direktnost i ludost…na njegovu mušku poetiku

Ne bih nazvala ovo sexualnim pjesmama
Autor jačinom vulkana piše Tvrdu poetičnu erotiku
Zašto se ne radi o sexu
Recimo…zbog mora u pjesniku, zbog lirike, zbog iskrenosti, zbog svih nijansi ljudskog bića sažetih u navodno običnom muškarcu

Pjesnici nisu obični zar ne?
Zato s njima sex nije obična imenica…muškog roda

Radi se o Poeziji
A poezija je zna se svijete moj…Ž e n a

Naklon Mirko

– Pietra Fon Tillen
(Diana Podrug)

Bilješka o autoru:

Rođen je u Starom gradu, na otoku Rabu, u Starom rodilištu 31.12.1959.god. Kao ugostiteljski radnik u ranoj mladosti otisnuo se na more i već tada osjetio potrebu za pisanjem. Pisao je, ali svoje pjesme nije objavljivao. Svoje stihove sada objavljuje na blogu i na facebooku. Ima veliku podršku čitaoca pa mu je to veliki poticaj u pisanju. Godine 2012.objavio je zbirku, svoj prvijenac “Zrno stiha”. Sa radovima se predstavio i u TV emisiji “Od subote do subote”, TV Nova Pula. Objavio je 9. samostalnih zbirki pjesama, a zastupljen je i u više zajedničkih zbirki. Objavljuje sam i drugi ga objavljuju na raznim portalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Piše na književnom hrvatskom jeziku i dijalektu svog zavičaja, na sve teme, zavisno od trenutka i inspiracije. Radi i djeluje kao samostalni umjetnik koji je u svakom trenutku voljan pomoći bez ikakve naknade svima koji to po njegovom sudu zaslužuju. Niti malo nije imun na bolesne, nemoćne, potrebite. Uređuje, stvara od srca, za svoju dušu. Zavjet je sebi dao i toga se pridržava, POMOĆI PEROM. Član DTI Rijeka.

Ključne riječi: Ključne riječi se navode kako bi zainteresirani kupci koji možda nisu zapamtili naslov knjigu mogli pronaći na internetu. Ključne riječi su termini u pretraživanju interneta, riječi koje najprimjerenije opisuju sadržaj djela ili su u vezi s njegovom tematikom. Odvojenih zarezom i razmakom kao u normalnoj rečenici.

E-mail: 
Miroslav Borić

Naslov: ISKORAK
Autor: Miroslav Borić
Broj stranica: 326
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-439-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.