GROTESKNI INCIDENTI,  Ivor Kruljac

GROTESKNI INCIDENTI, Ivor Kruljac

SKU: W-1241

10,62  (80,02 kn)

Autor: Ivor Kruljac

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Uznemirujući događaji u zagrebačkom Arheološkom muzeju. Nezadovoljni postolar s novim poslom. Doktor s neobičnim metodama za cijepljenje. Debata o važnosti informiranja usred bombardiranja. Probijena glava učenika u učionici. Domorodac nezadovoljan nasiljem svojeg plemena. Čovjek koji želi biti mizeran kako bi lakše umro.

Ovo je tek nekoliko zapleta, nekih otprije objavljenih, nekih neobjavljenih, u prvoj zbirci proznih priča Ivora Kruljca. Marginalnoj javnosti već poznat kao slam pjesnik (pa čak i kao novinar) čiji stihovi nasmijavaju, živciraju, zgražaju pa ponekad čak i nasmiju, Kruljac prozom hara u očekivanom stilu, ali bez rime.

Groteska je, barem prema Hrvatskoj enciklopediji, čudesna, prekomjerna, iskrivljena, a incidenti u ovoj knjizi svakako opravdavaju svoj popratni pridjev, kako radnjom, tako i stilom pisanja.

Od beletrističkih pripovijetki kojima je cilj zabaviti čitatelja zanimljivom pričom, do kratkih priča koje otvaraju dublje polemike o društvenim i metafizičkim nedoumicama. Nasilje, seks, pirove pobjede protiv nesretnih okolnosti ili propast pred istima, kroz krimiće, horor, SF ili kriški života, grotesknost radnje i likova element je povezanosti ovih različitih žanrova i njihovih incidenata koje se bahato nude književnosti na milost i pamćenje.

Knjiga je to koja bi mogla zaintrigirati ljubitelje Stephena Kinga, Agathe Christie, W.S Burrougha ili možda Guillaumea Apollinaira (na ovog četvrtog su priče podsjetile korektora knjige), ukoliko im ne smeta slabija prozna ruka mladog pjesnika.

 

Bilješka o autoru:

Ivor Kruljac rođen je u Zagrebu 18. prosinca 1996. godine. Nakon osnovne škole završava za zvanje ekološkog tehničara u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.  Tijekom studiranja počeo je objavljivati pjesme, kratke priče i novinarske članke (što na hrvatskom, što na engleskom) na raznim medijima. Kao pjesnik, nastupao je na raznim pjesničkim događajima, ponajviše sa hrvatskim slam pjesnicima. Do sada je kao besplatne digitalne publikacije, objavio i predstavio tri samostalne zbirke pjesama: “Nebuloze” (2017), “Psihodelije” (2018) i “Intelektualna kruljenja”. Jedan je od urednika i autora zastupljenih u digitalnom pjesničkom zborniku “Di si bio 2020?: stihovi pod maskom” (2021) koji je imao humanitarni cilj prikupljanja novaca za obnovu Petrinjske 

Ključne riječi: Ivor Kruljac, Groteskni incidenti, beletristika, kratke priče, zbirka kratkih priča

E-mail: Ivor Kruljac 

 

Naslov: Groteskni incidenti
AutoR: Ivor Kruljac
Broj stranica: 110
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-804-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.