FRANŠIZNO POSLOVANJE, od ideje do uspjeha, dr. sc. Ljiljana Kukec, dr. sc. Saša Petar

SKU: W-1459

24,00  (180,83 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Knjiga Franšizno poslovanje od ideje do uspjeha otkrit će vam zašto je franšizno poslovanje globalni fenomen. S više od polovine svjetske maloprodaje u franšiznom sektoru, ovaj model pruža tri puta veću sigurnost i održivost od samostalnog izgradnje brenda. Osim toga ova knjiga vam pruža uvid u rastući trend franšiznog poslovanja u Hrvatskoj, posebno u kriznim vremenima. Saznajte zašto je franšizno poslovanje otporno na krize i zašto je postalo zvijezda globalne maloprodaje.

Neovisno o tome jeste li već poduzetnik ili tek razmišljate o pokretanju vlastitog posla, ova knjiga je namijenjena vama. Pruža vam sveobuhvatan pregled franšiznog modela, korake od ideje do uspjeha te ključne strategije i izazove s kojima se susreću dionici u franšiznom ekosustavu.

Franšizni način poslovanja pruža nevjerojatne mogućnosti za rast i uspjeh stvarajući usput nove poduzetnike i zapošljavajući globalno više od 25 milijuna ljudi. Autori vam pružaju znanje, inspiraciju i praktične savjete kako biste uspješno zakoračili u taj svijet. Bilo da ste već iskusni ili tek početnici u istraživanju franšiznog poslovanja, ova knjiga će vam pomoći da shvatite sve njegove aspekte i donosite informirane odluke.

 

Bilješka o autorima:

Dr. sc. Ljiljana Kukec serijska je poduzetnica s dugogodišnjem iskustvom u poduzetništvu. Ona je konzultantica specijalizirana za poduzetništvo, internacionalizaciju poslovanje s naglaskom na franchising. Vrlo je dobro internacionalno umrežena što joj pomaže u njezinom radu s poduzetnicima.

Od 2001. osniva svoj franšizni lanac Body creator koji i danas uspješno posluje te ima svoje franšize u Hrvatskoj i Sloveniji.

Jedna je od osnivača Hrvatske udruge za franšizno poslovanje i aktualna predsjednica. Cijenjeni je predavač na domaćih i stranim konferencijama i edukacijama ( Rexpo, FIP, FEC, Abu Dhabi franchise conference, Brussels EFF/IFA conference, World franchise forum Moscow, Plavi Ured, Monshaat Saudijska arabija, The franchises trainer Dubai, etc). 2018 pokrenula je Forum poslovnih mogućnosti za samozapošljavanje u suradnji s HZZ.

Dva mandata bila je Potpredsjednica Zajednice za franšizno poslovanje pri HGK, bivša pod predsjednica i sadašnja članica Upravnog odbora Europske franšizne federacije (EFF) i članica Svjetskog franšiznog vijeća (WFC).

Stekla je doktorsku titulu na ICES ( International center for entrepreneurial studies) na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Od 2012. godine predaje kolegij Franšizno poslovanje na Sveučilištu Vern u Zagrebu, a od 2015. i na Sveučiištu u Luxembourgu. U znanstvenom je vijeću Oxford business collage u UK, a kao mentor za doktorske disertacije Swiss school of business and management do sada je mentorirala pedesetak doktoranata. Jedna je od mentora Hamag Bicro mreže mentora u sklopu Bond 2 projekta Europske unije.

Autorica je mnogih stručnih i znanstvenih članaka, poslovnih blogova i publikacija na temu poduzetništava i franšiznog poslovanja.

Dr. sc. Saša Petar autor je 32 poslovne knjige, brojnih stručnih članaka u poslovnim časopisima, te znanstvenih članaka. Radio je u predstavništvu tvrtke 3M, Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagrebačkoj poslovnoj školi, Končaru i Tvornici akumulatora Munja. Danas radi kao poslovni savjetnik, mentor, poslovni trener i savjetnik za pregovaranje.

Predavač je na Sveučilištu Sjever i Pomorskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a predavao je i na Veleučilištu VERN’, Politehnici Pula, Fakultetu prometnih znanosti Zagreb, Visokoj poslovnoj školi za turizam UTILUS, itd. Gostovao je kao predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Geodetskom fakultetu i Građevinskom fakultetu u Zagreb, ASPIRA Split te na Veleučilištu Požega, a u inozemstvu je gostovao na sveučilištima i visokim školama u Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Portugalu, Rusiji i Švicarskoj. Redovan je gost profesor na Beirut Arab University u Libanonu i Swiss School of Business and Management (SSBM) u Švicarskoj. Vodi treninge/radionice iz menadžmenta, prodajne komunikacije (prezentacijske, pregovaračke i prodajne vještine), komunikacije u timu i upravljanje timom (rješavanje konflikta i motivacija, organizacija i vođenje sastanaka), upravljanja promjenama i rješavanja problema (krizni menadžment), logističko poslovanje i upravljanje lancima opskrbe, te sudjelovanje na sajmovima, za brojne tvrtke u Hrvatskoj i inozemstvu (Allianz, Auto Hrvatska, CIMOS, Billa, Coca Cola, dm, Exxon Mobil, Grawe, Hörmann, IBM, INA, HEP, HUP, Končar, Konzum, Perutnina, Petrol, RAM 3, Raiffeisen Bank itd.). Uspješan je poslovni savjetnik za redizajn organizacije (definiranje novog organizacijskog ustroja i procedura), upravljanje i prodaju, te savjetnik za pregovaranje.

Osnivač je i predsjednik Hrvatskog društva mladih „Pametna špica”, te Zaklade Saša Petar.

E-mail: Kontakt autor

 

Naslov: FRANŠIZNO POSLOVANJE, od ideje do uspjeha
Autori: dr. sc. Ljiljana Kukec, dr. sc. Saša Petar
Broj stranica: 144
Nakladnik: HRVATSKA UDRUGA ZA FRANŠIZNO POSLOVANJE
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-953-99506-1-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.