DRUGA SOBA, Zlata Kundih Kukulj

SKU: W-1439

17,00  (128,09 kn)

Autor: Zlata Kundih Kukulj

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Ana Kolar, autorica bloga Blogledalo, napisala je nekoliko riječi o knjizi:

Ljubav je motor, pokretač stihova Zlate Kundih Kukulj, čak i u pjesmama u kojima je naizgled nema. Ona je tu. U paru koji je nekad bio, u usamljenosti i sjeti, u pjeni mora, u zelenim vlatima trave. Čeznutljivo čekajući proljeće, zatim ljeto, pa jeseni i zime, Zlata nam dočarava kako je udvoje ljepše makar samo u sjećanju na to dvoje. Sveprisutna dualnost miluje našu dušu čitajući retke o počecima i krajevima, životu i smrti, danu i noći ili Paklu i Raju. Često je opipljivo to more koje je pjesnikinja lakoćom utkala u svoje retke, jasno nam dajući do znanja da je velik dio istih nastao na moru iako sama autorica rodom dolazi iz zelenih i zlatom osunčanih ravnica Slavonije. Ljubav za morem, za prirodom i lugom, za bivanjem u paru i u samoći, ovo je zbirka ljubavne poezije koja će u čitatelju probuditi ljubav i podsjetiti ga na sve njene podvrste i slojeve. Podsjetit će i na bol koja je ponekad u ljubavi neizbježna, ali i na ljubavlju izazvanu sreću koja liječi sve spomenute, ali i one nenapisane boli.

Jer, ljubav je ono što stvara, pokreće i nadahnjuje na još ljubavi. Na još Zlatinih stihova.

Kruno Šafranić, urednik stranice Pisci i Književnost, napisao je nekoliko riječi o knjizi:

Druga soba mogu biti pjesme sjećanja, stihovi uspomena, strofe o životu, crtice o stvarima o kojima Zlata želi još malo pričati i podijeliti s nekim. Lijepo se prisjetiti uspomena, one mogu biti najljepše, a mogu biti i tužne. Uspomene su sjećanja, na voljene osobe, na lijepe stvari i događaje. To nam najbolje prikazuju stihovi pjesme

Sunce nas prati:

Sunce nas prati

na našem putu,

more se pjeni,

plavetnilom diše.

Obraz uz obraz,

ruku uz ruku,

naša se ljubav

zanosno njiše.

(…)

Kad bi primili u ruke paletu boja, upravo nam Druga soba pruža sve te boje, a od kojih prevladava boja ljubavi. I ono što posebno želim naglasiti i pohvaliti je predivan vokabular koji krasi Zlatine pjesme. Ogledni prikaz rečenog je pjesma Luč:

(…)

Zato dragi noćas

moja luč ne gasne

jer u njoj ja vidim

tvoje oči jasne.

Grlim je k’o tebe,

svijetlu kao dan,

što me k tebi nosi,

u tvoj mirni san.

Kao što naslovi pjesama mame na čitanje i izbor predivnih paleta boja u stihovima, ova zbirka pjesama je najljepši poklon za čitanje svim generacijama čitatelja.

Ugodno čitanje!

 

Bilješka o autorici:

Zlata Kukulj, rođena Kundih, 12. listopada 1952. godine rodila se u Ernestinovu selu, u srcu Slavonije. Ondje je pohađala osnovnu školu. Srednju ugostiteljsku školu završila je u Osijeku, smjer kuharstvo. U osamnaestoj godini preselila je u Zagreb, gdje je zasnovala obitelj. Majka je dvoje djece, Nenada i Mirele.

U 34. godini seli s obitelji u Pulu, u kojoj živi i danas.

Stihove za svoju dušu piše od rane mladosti. Za sebe voli reći da joj se čini da je prvi stih napisala kada još ni pisati nije znala. U njenim stihovima sažete su sve radosti, tuge i sva previranja koja život donosi.

Pjesme je objavljivala u zajedničkim zbirkama i različitim grupama na Facebook stranicama. Više od deset godina njene su pjesme tiskane u zajedničkim zbirkama Kultura snova. Također se nekoliko njenih pjesama nalazi u zbirkama Pisci i Književnost.

ERATO, međunarodni institut za književnost, 2004. godine nagradio je njenu pjesmu AKO.

Na 16. međunarodnom natječaju za misaoni tekst u organizaciji Pisci i Književnost, nagrađen joj je tekst Uzalud.

Pored je toga ponosna na natječaj za poeziju Mili dueli iz Jajca, Bosna i Hercegovina, na kojem je sudjelovala u više eliminacijskih krugova. Uživa u pisanju i recitiranju svojih stihova na poetskim susretima. Zahvaljuje se od srca svojoj obitelji na podršci.

E-mail: Zlata Kundih Kukulj

 

Naslov: Druga soba
Autorica: Zlata Kundih Kukulj
Broj stranica: 120
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-953-336-936-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.