BOL – PETI VITALNI ZNAK

BOL – PETI VITALNI ZNAK

SKU: WMED-140009

19,91  (150,01 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak V Zbornika:

Bol je subjektivno iskustvo na koje utiču fizički, psihički, socijalni i duhovni čimbenici. Koncept totalne boli, prema konceptu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), prepoznaje značaj svih tih dimenzija, a bez pridavanja pozornosti svakoj od njih nije moguće postići dobro liječenje boli. Kako se bol razlikuje po svojem izvoru, karakteru, i značenju tako je i pristup rješavanju i liječenju boli u ordinaciji obiteljske medicine raznolik.

Značenje boli i prepoznavanje svih dimenzija boli u radu liječnika obiteljske medicine, prepoznalo je i DNOOM te posvetilo toj temi cijeli kongres. Kongres je održan u ožujku 2014.

Zbornik kongresa tiskan je na 566 stranice. Sam kongres podijeljen je u 7 sesija: „Pristup boli u obiteljskoj medicini”, „Klinički pristup boli: bol u trbuhu, bol u prsnom košu”, „Liječenje neuropatske boli”, „Maligna bol”, „Psihološka komponenta boli” i „Traumatska bol”. Pregledni članci Zbornika slijede takav raspored pristupu boli.

Ovaj Zbornik, kao i svi ostali, zbir su tekstova napisanih u obliku preglednih članaka koji služe kao nastavno štivo. Namijenjen je poslije diplomantima u okviru specijalizacije iz obiteljske medicine, ali i studentima. Od koristi će biti poglavito liječnicima obiteljske medicine u svakodnevnom radu, kada treba odlučiti o dijagnostičkom postupku ili načinu liječenja boli.

Bilješka o urednici:

Prof.dr.sc. Biserka Bergman Marković, rođena 13.01.1952. u Zagrebu, Hrvatska. Od 1976 godine radi u Ordinaciji opće medicine. Nakon specijalizacije iz obiteljske medicine 1982, zapošljava se Katedri za obiteljsku medicine Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Polje užeg interesa je prevencija kardiovaskularnih bolesti. Kao predsjednik Društva nastavnika opće/obiteljske medicine od 2008. godine organizirala je svake godine kongres i dvadesetak radionica na kojima potiče da liječnici obiteljske medicine sudjeluju kao nastavnici u trajnoj edukaciji liječnika obiteljske medicine. Autor nekoliko desetaka znanstvenih i stručnih radova, voditelj projekta o utjecaju intervenciji liječnika obiteljske medicine na srčano žilnu bolest, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu Zagreb.

Ključne riječi: obiteljska medicina, zbornik, bol, peti vitalni znak

Link: www.dnoom.org
E-mail: Biserka Bergman Marković 

Naslov: Bol – peti vitalni znak
Autor: GRUPA AUTORA, Biserka Bergman Marković (ur.)
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.