BLUE VELVET ILUZIJE, Majda Fradelić

BLUE VELVET ILUZIJE, Majda Fradelić

SKU: W-1205

10,62  (80,02 kn)

Autor: Majda Fradelić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Svaka pjesma Majde Fradelić je priča. Prkosna i ponosna, pa onda, u mah, krotka i zagonetna, a svakako, dojmljiva u svom nevezanom stihu.
Doima se kako poentira na ideji puštanja svojih „ptica“ u svijet, čisteći nutrinu, gotovo do grebanja, do krvi.I to krvarenje boli, ali i snaži, poručuje …glasnice/zavreteniti/noktima/zubima/izbrazdati/um /šum /drum/žedno oko svjetla/klokoće/cijedi se smisao/jasnoće/srži srha.
Ili, prevedeno, potrebno je zaviriti, iskreno zagrebati duboko u smisao suodnosa, jer samo tako je moguće gledati kako sve postaje sasvim jasno i kako se, kao takvo, otače do ozdravljenja. U samoj biti srha jest tolika energija, tolika moć i toliko mudra poruka koja govori da, dok se svaki srh ne ocijedi, dotle ne možeš čist dalje.
Kratki ciklus prepiske između Njega i Katrin, gdje dopušta pjesmi da se razigra iz potrebe za reći, pojasniti, predati se (ili ne!), pa su one duže i pisane u muškom licu, što daje osobit šarm ženskom pismu. Kako nije moguće pobjeći od sebe, makar se „presvukao“ u tuđi kostim, pisma Katrin imaju dimenziju ženskog mišljenja kao dodanu vrijednost, te su razgovori same pjesnikinje sa svojim unutarnjim svijetom koji proživljava obje strane životne medalje

 

Bilješka o autorici:

Majda Fradelić (Split, 1962.) piše poeziju i kratku prozu za djecu i odrasle na standardnom književnom jeziku i čakavštini. Zastupljena je u više zajedničkih zbirki poezije, zbornika i časopisa, između ostalih: u zbornicima Verši na šterni knjižnice Poreč, u zborniku dječje poezije i zborniku haiku poezije Udruženja umjetnika „Vizija“ Golubovci, u dvojezičnoj zbirci Svi smo mi Božja djeca (tema Romi i romska kultura), u književnom časopisu „Kvaka“, u časopisu za umjetnost i kulturu „Zvezdani kolodvor“ Beograd, u časopisu za kazalište, književnost i kulturu „Susreti“ Brčko, u zbornicima Senje i meteori (Varaždin), u zborniku Gradske knjižnice Solin, na „Kantfestu“ –u izboru za podoknicu (Ruše, Slovenija), u zborniku KNS Sarajevo, u zbornicima Društva MAUS Maribor, Lirikonfest XXI. Velenje, u zborniku Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica… Neke njene pjesme prevedene su na bugarski, romski, engleski i slovenski.
Do sada je objavila tri zbirke pjesama (Sa snovima je lakše, ULKU Vlaho Bukovac, Split, 2017; Na listu uha, ULKU Vlaho Bukovac, Split, 2018; I biti vjetar (na vrtešci dlana), Redak Split, 2019).

Ključne riječi: Majda Fradelić, Blue velvet iluzije, poezija

E-mail: Majda Fradelić

 

Naslov: Blue velvet iluzije
Autorica: Majda Fradelić
Broj stranica: 142
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-720-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.