BIZARNE HIMNE, Nevenka Pupek

BIZARNE HIMNE, Nevenka Pupek

SKU: WPOZ-140104

5,31  (40,01 kn)

Autor: Nevenka Pupek

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

                                         izrađujem darove za tebe
                                         od krhotina svojih kostiju
                                                  male himne
                                            nepotrebne i bizarne

Stihovima minijature “Od krhotina svojih kostiju“ predstavljam zbirku pjesama Nevenke Pupek „Bizarne himne“.
Male su to i bizarne pjesme. I tako male i bizarne uvlače mi se u um, intrigiraju, izazivaju.

Ponašaju se kao mozaik koji sam tek počela slagati, vidim mjesto svake njegove kockice, vidim sliku koja se nudi jasna, definiranih kontura, čista i nezamagljena, a onda mi se u trenutku stih nasmije i smjesti na drugo mjesto, izazove novu misao, novu asocijaciju.

Ostave me te pjesme začuđenu, da, čak i očaranu mogućnošću da tako izrazom zgusnute i obimom malene, mogu izazvati toliku količinu misaonih varijacija.

Nisu te male himne života ni hermetične, niti zamagljene. One nude dobro poznate motive dijelova ljudskoga tijela i svakodnevnih malih rituala, a onda u trenutku zanjišu tu sliku poznatog i realnog i ona mi se pred očima pretvara u nešto što dresirani um proglašava irealnim, ali svi osjeti tijela je doživljavaju stvarnom, samo pomaknutom iznad uobičajenog shvaćanja realiteta.

Neprimjetno i sasvim prirodno prelazi ta slika u svijet simbolike i fine nenametljive metaforike. Bizarnost je to u kojoj nema ničega onostranog, nastranog, tajanstvenog, ona samo izvlači na površinu ono duboko skriveno podsvjesno, ono šćućureno ispod naslaga doživljenog i iskustvenog.

– Marija Juračić, prof.
(Iz predgovora)

Bilješka o autorici:

Rođena u Zagrebu 1969. godine. Bilježi životne pojave riječima i bojom. Priče i pjesme objavljene su joj u časopisima, zbirkama i zbornicima. Objavila digitalne zbirke poezije: »Nedovršena« (2012.) i »Korozija« (2013.). Održava izložbe slika i poezije.

Naslov: Bizarne himne
Autor: Nevenka Pupek
Broj stranica: 98
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-953-336-159-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.