AMARCORD PO NAŠU, Tašenka Matulović

AMARCORD PO NAŠU, Tašenka Matulović

SKU: WPRZ-140103

6,64  (50,03 kn)

Autor: Tašenka Matulović

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Misija autorice je u sva tri dijela knjige opisati mali otočni svijet čakavskog izričaja koji nestaje nadolazećom globalizacijom. U prvom dijelu trudi se spontanom prozom prožetoj crnim humorom oživjeti događaje i aktere u fiktivnoj priči bez veće dramske napetosti i usput propituje svjetonazor tog svijeta.

U drugom dijelu uz pomoć obiteljskih fotografija starih pedeset godina opisuje poslove u konobi za vrijeme jematve.

Treći dio sadrži 35 pjesama. I kroz njih očituje želju da oživi taj svijet, jer s njim nestaje i njegov jazik. Čest motiv pjesama je ljubav začinjena humorom.

Bilješka o autorici:

Tašenka Tabak Matulović rođena je u Pitvama na Hvaru u težačkoj obitelji. Osnovnu školu pohađala je u Jelsi, srednju i nastavnički studij u Splitu. Radni vijek provela je kratko u novinarstvu i gotovo 40 godina u prosvjeti, u Splitu i hrvatskim školama u inozemstvu.

Pored niza napisa i prikaza iz oblasti prosvjete i školstva objavila je tri knjige. Prve dvije su zbirke čakavske poezije: “Vrića puna misečine”(2000.) i “Druga bonda svita”(2006.)

U trećoj knjizi “Tonka i Luce”(2013.) objavljuje satirične tekstove iz emisije “Kad se smijah tad i bijah” HR Radio Splita.

Aktivna je članica hrvatske udruge Čakavski jazik. Majka je dvoje djece.

Naslov: Amarcord po našu
Autorica: Tašenka Matulović
Broj stranica: 90
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-953-336-180-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.