ALBRECHT VON GRAEFE - utemeljitelj suvremene oftalmologije, Milan Ivanišević

ALBRECHT VON GRAEFE – utemeljitelj suvremene oftalmologije, Milan Ivanišević

SKU: W-1011

27,87  (209,99 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Ova knjiga govori o životu i radu glasovitog njemačkog oftalmologa Albrechta von Graefea (1828.‒1870.). Smatra ga se utemeljiteljem suvremene i znanstvene oftalmologije i jednim od najvećih oftalmologa svih vremena. Osim toga ova knjiga daje presjek razvoja oftalmologije sredinom 19. stoljeća, kada se ona formirala kao samostalna medicinska grana. Neposredni razlog za objavljivanje ove knjige je 150. obljetnica von Graefeove smrti. Knjiga ima 108 stranica, 71 sliku, 300 literaturnih citata. Ovo je prva knjiga o Albrechtu von Graefeu na hrvatskom jeziku. Naslovi i sažetci u poglavljima kao i tekstovi ispod slika napisani su i na engleskom jeziku.

Bilješka o autoru:

Professor emeritus Milan Ivanišević, dr. med., dr. sc. rođen je 1953. godine u Splitu. Bio je predstojnik Klinike za očne bolesti KBC Split od 2004. do 2014., a pročelnik Katedre za oftalmologiju Medicinskog fakulteta u Splitu od 1998. do 2018. Godine 2003., u 50 godini živora, imenovan je redovitim profesorom oftalmologije na Medicinskom fakultetu u Splitu. Napisao je pet knjiga, devet poglavlja u knjigama i monografijama, više od 110 znanstvenih i stručnih radova i održao 160 kongresnih prezentacija. Godine 2018. postao je professor emeritus na Sveučilištu u Splitu.

Ključne riječi:  medicina, oftalmologija, povijest, 19. stoljeće, Albrecht von Graefe

Naslov: ALBRECHT VON GRAEFE – utemeljitelj suvremene oftalmologije
Autor: Milan Ivanišević
Broj stranica: 108
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-49008-0-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.