ZAKON O POREZU NA DOHODAK S KOMENTAROM (5A),

ZAKON O POREZU NA DOHODAK S KOMENTAROM (5A),

SKU: W-1155

26,54  (199,97 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Porez na dohodak jedan je od najsloženijih poreza. U poreznom sustavu zauzima središnje mjesto i ima fiskalnu zadaću odnosno osiguravanje poreznih prihoda te se njime osigurava i provođenje socijalne i gospodarske politike

Od njegova uvođenja, 1994. godine, mijenjan je u nekoliko navrata. Posljednje izmjene stupile su na snagu 1. siječnja 2021. u sklopu izmjena paketa zakona iz petog kruga poreznog rasterećenja. Iako je donošenjem novog Zakona pojednostavljen sustav poreza na dohodak te se pri izradi istog vodilo računa da zakonske odredbe budu razumljive i nedvosmislene, a i naknadnim izmjenama i dopunama Zakona su se dodatno pojednostavile i precizirale zakonske odredbe, u praksi se još uvijek nerijetko pojavljuju slučajevi kada niti provedbeni propisi odnosno pravilnici kojima se detaljnije razrađuju pojedine zakonske odredbe nisu dovoljni za njihovo potpuno razumijevanje. Stoga se u ovom priručniku pokušavaju otkloniti eventualne dvojbe i nejasnoće u svezi primjene određenih zakonskih odredbi te se čitateljima pokušava na jednostavniji način dati tumačenje zakonskih odredbi potkrjepljujući iste mišljenjima Središnjeg ureda Porezne uprave, odredbama posebnih propisa i međunarodnih ugovora. Uz Zakon o porezu na dohodak s komentarom, priručnik sadrži i provedbene propise donesene na temelju Zakona, a to su:
– Pravilnik o porezu na dohodak (NN 10/17., 128/17., 106/18., 1/19., 80/19., 1/20., 74/20. i 1/21.)
– Pravilnik o paušalnom oporezivanju samostalnih djelatnosti (NN 1/20. i 1/21.) i
Pravilnik o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu (NN 1/19., 1/20. i 1/21.).

Ključne riječi: porez na dohodak, Hrvatska

E-mail: Kontakt 

 

Naslov: Zakon o porezu na dohodak s komentarom (5a)
Autori: Sandra Pezo i Gordana Lončar
Broj stranica: 488
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2021.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.