UČENJE POSLOVNOGA ŠPANJOLSKOG JEZIKA NA EKONOMSKOM FAKULTETU SVEUČILIŠTA U ZAGREBU, Drijenka Pandžić Kuliš

UČENJE POSLOVNOGA ŠPANJOLSKOG JEZIKA NA EKONOMSKOM FAKULTETU SVEUČILIŠTA U ZAGREBU, Drijenka Pandžić Kuliš

SKU: W-1106

13,14  (99,00 kn)

Autor: Drijenka Pandžić Kuliš

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Drijenka Pandžić Kuliš, Učenje poslovnoga španjolskog jezika na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (sažetak)

Poticajno je oblikovana dvodijelna, iznimno zanimljiva knjiga Učenje poslovnoga španjolskog jezika na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (277 str.). Utemeljena je na sustavnim istraživanjima raznovrsnih povijesnih izvora i raznojezičnoj literaturi te napisana prikladnim znanstvenim stilom.
 Prvi dio knjige Nastava poslovnoga španjolskog jezika na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu ima pet poglavlja ili posebnih znanstvenih članaka i rasprava, jasno tematski povezanih i kronološki poredanih. Svrhovito složeno početno poglavlje “Okolnosti izostavljanja nastave španjolskog jezika u izobrazbenim temeljima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1920. ‒ 1947.)” donosi rezultate istraživanja razloga izostavljanja nastave toga svjetskog jezika tijekom paralelnog praćenja i jezgrovitih analiza događanja u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca, Kraljevini Jugoslaviji, Nezavisnoj državi Hrvatskoj i komunističkoj Jugoslaviji (DFJ-u i FNRJ-u) te Kraljevini Španjolskoj, Republici Španjolskoj i Francovoj Španjolskoj od 1920. do 1947. kad je španjolski jezik na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu počeo predavati španjolski grof Fernando Alcalá Galiano, Conde de Torrijos, bivši španjolski poslanik u Beogradu (1926. – 1936.). Sukladno tome njemu se ponajprije poklanja pozornost u drugome poglavlju “Nastavnici španjolskog jezika na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (1947. – 2015.)” koje je usmjereno na troje nastavnika sa zanimljivim životopisima. Zasigurno će posebnu čitateljsku pozornost privući poglavlje “Alcalá-Galianov udžbenik za španjolski jezik (1957.)” u kojem je predstavljeno opsežno djelo španjolskog grofa na hrvatskom jeziku koje je prema komunističkoj direktivi nazvano Španjolski za Jugoslavene. Četvrto poglavlje “Galinović-Benítezova skripta španjolskog jezika (1961.)” sadrži, među ostalim, vrlo dobru ocjenu skripata i lijepo obrazloženu pohvalu autorovim nastojanjima u stvaranju svrhovitog i jednostavnog udžbenika (priručnika). U petom poglavlju “Suvremena nastava Poslovnoga španjolskog jezika na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (2015. ‒ 2020.)” autorica inovativno, stupnjevito, pregledno i osebujno osmišljava i primjenjuje tu nastavu ističući prikladno i konzistentno hrvatske potrebe učenja toga velikoga svjetskog jezika.
Drugi dio knjige nosi sugestivan naslov Preporuke za studentsku lektiru. Sadrži poticajne, uzorno promišljene prikaze i iznijansirane ocjene četiriju izvrsnih knjiga koje razotkrivaju nepoznanice o hrvatsko-španjolskim ili hrvatsko-hispanskim odnosima, utažuju znatiželje, razrješuju dugovječne zagonetke nudeći poticaje za nova znanstvena istraživanja. Premda su preporuke upućene studenticama/studentima u skladu s očekivanjem njihova usmjerivanja na čitanje i drugih knjiga radi poboljšanja komunikacije na poslovnome španjolskom jeziku, zasigurno će ubrzo ovu knjigu s osobitim zadovoljstvom pozorno čitati širok krug hrvatskih znatiželjnika i ljubitelja dobrih i lako čitljivih znanstvenih i stručnih knjiga.

Bilješka o autoru/autorici:

Ključne riječi: španjolski jezik, Ekonomski fakultet, poslovni jezik

 

Naslov: Učenje poslovnoga španjolskog jezika na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu
Autor/autorica: Drijenka Pandžić Kuliš
Broj stranica: 278
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-693-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.