ČAJ OD RUŽE, Karla Kuzle

ČAJ OD RUŽE, Karla Kuzle

SKU: W-1034

9,95  (74,97 kn)

Autor: Karla Kuzle

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Priča o bolesti i bolničkoj stvarnosti. Priča o pacijentu i obitelji. Priča o hrabrosti i očaju, o mnoštvu krivih putova i puno dobronamjernih savjeta. Priča koju je bilo teško ispisati.

Po svemu iznimnu i iznadprosječno inteligentnu djevojčicu i djevojku u pubertetu zadesila je teška psihička bolest kojoj su tek godinama kasnije dali ime: shizofrenija.

U knjizi autorica hrabro i bez uljepšavanja opisuje svoju borbu s njome, šok prve hospitalizacije u psihijatrijskoj bolnici, te drugih petnaestak koje su uslijedile u godinama agonije, uspjehe i propuste u liječenju koje kulminira davanjem elektrošokova.

Unatoč preprekama i svojim ograničenjima, rastrgana između želja, ambicija i surove realnosti, iako neprestano sputana i obilježena bolešću koja s godinama neminovno prerasta u obilježje njezina identiteta, autorica nastoji ostvariti uobičajen život mladog čovjeka, postiže znatne uspjehe u gimnaziji i na fakultetu, bori se protiv predrasuda i stigmatizacije psihičkih bolesnika, te se knjigom trudi široj javnosti približiti i pojasniti način razmišljanja, percepcije i funkcioniranja psihičkog bolesnika.

Cijela obitelj uključena je u dugogodišnje liječenje, članovi obitelji su bliski i povezani, podrška obitelji je neupitna i velika, ali bolest polako nagriza i oca i majku, koja naposljetku počini suicid. To je još jedan ogroman stresogeni faktor i trauma koju autorica nosi i o suočavanju s kojim progovara iskreno i bez zadrške.

Priča koju je autorica ispričala daleko je od štiva za razbibrigu i opuštanje, to je bolno autobiografsko iskustvo, ali s puno nade i konkretnih savjeta koji ponekad sličnim pacijentima i članovima njihovih obitelji mogu biti korisni, a možda i presudno važni.

Stavljajući na papir sve što je doživjela i preživjela, autorica nastoji raditi na senzibiliziranju javnosti za probleme psihičkih bolesnika, svakog pacijenta i obitelji koja pati i trpi uz njega, pridružujući se svojim malim doprinosom globalnom pokretu osvješćivanja i solidarnosti za te ranjive skupine osoba.

Bilješka o autorici:

Karla Kuzle rođena je 9. travnja 1977. godine u Zadru. Odrasta u Velikim Zdencima, a od osme godine živi u Zagrebu, gdje polazi osnovnu školu, završava opću IX. gimnaziju, diplomira na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje 2008. godine završava i Sveučilišni poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij iz područja Javne uprave.

Radila je u Ministarstvu obrane, Upravi za obrambenu politiku, na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu i u jednom trgovačkom društvu. Govori tri strana jezika te hrvatski znakovni jezik. Objavila je dva stručna rada iz područja Javne uprave. Od 2009. godine je u mirovini.

Njezine literarne radove nagradio je i objavio Večernji list, više puta časopisi Mila, Elle, Cosmopolitan, Grazia i Gloria, opetovano su objavljivani na katoličkom portalu Križ života u formi kolumne rubrike Društvo.

Autorski ugovor potpisala je s nakladničkom kućom Algoritam sudjelujući svojim radom u knjizi Samo svoja 2, te za ljubavni roman s tjednikom Gloria. Knjižnica „Sesvete“ nagradila je njezin rad u formi ljubavnog pisma.

Radove objavljuje i u časopisu kluba pacijenata „Zajedno“ u Psihijatrijskoj bolnici „Sveti Ivan“ Zagreb, Naše lisje. Psihijatrijski se liječi od šesnaeste godine.

Čaj od ruže njezin je književni prvijenac, ali zapravo je treća knjiga koju je napisala.

Živi u Zagrebu sa suprugom, ocem, mačkom i ribicama.

Njezini gimnazijski profesori i kolege još uvijek se sjetno sjećaju njezina nekad briljantnog uma.

Ključne riječi: bolest, bolnica, liječenje, mentalno zdravlje, psihičko zdravlje, samopomoć, shizofrenija, psihologija, psihijatrija

Link: https://www.facebook.com/karla.kuzle/

E-mail: Karla KuzleNaslov: Čaj od ruže
Autor: Karla Kuzle
Broj stranica: 124
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2020.
ISBN: 978-953-336-666-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.